Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2013 22:15 - Едни от най-страшните места в света.
Автор: hugsandkisses Категория: Новини   
Прочетен: 4716 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте,

реших да се поразровя малко, за най-страшните места в света. Натъкнах се на много истории за духове, призраци и тн. Статиите бяха безбройни, затова се спрях на тези. 

Ако сте любители на силните усещания, то тази статия е за вас.

Внимание! Ако не обичате да четете истории за духове, гробища, лудници и приюти, то по-добре не отивайте надолу.

Приятно четене! И помнете, ако усетите студен полъх или стъпки, по-добре затворете този пост. :D 
Парижките Катакомби, Франция 

Катакомбите представляват виещи се коридори около 300км, чиито стени са покрити с човешки кости и черепи. Малка част от тези катакомби са отворени за туристи.Когато гробището на Париж било препълнено вече, хората намерили алтернативно решение. През нощта изравяли гробовете и пренасяли костите в катакомбите, като изпълнявали определен ритуал.
                     
   image
Хелтаун, Охайо
Независимо дали са базирани на истина или са чиста измислица, легендите за Хелтаун са си страшнички. Ако карате по пътя Станфорд, ще стигнете до задънена улица, кръстена Краят на света. Според почитателите на историите за призраци, ако се задържите там прекалено дълго, ще видите какви ли не неща в гората. Легендата говори за сатанисти, избягал от лудницата пациент, огромна змия, мутанти и какво ли още не. Ако пък се отдалечите от пътя ще стигнете до гробището, където е пълно с призраци и движещи се дървета.
                     

 image
Лагуна Трук, Микронезия
Днес това място е истински дълбоководен водолазен рай, в който имате възможност да разгледате, потопените през Втората Световна война, повече от 60 военни кораба и самолетоносачи. Повечето от екипажите им са загинали, при потапянето им. Докато плувате ще се сблъскате с части от противогази, чаши за саке или останки от човешки тела. Корабите корозират много бързо и повечето от тях са се превърнали в коралови рифове. Лагуната Трук е истинско доказателство за разрушителната и опустошителна сила на войната


image
Пътят Сянката на смъртта, Ню Джърси

Този път в Ню Джърси криволичи в продължение на 10км. и носи зловещото име Сянката на смъртта. Историята на името му е изгубена, но не и теориите за него. Някои казват, че убийци бродят по пътя и ограбват и убиват хората, които минават по него. Според други пък името му идва от ужасното отмъщение на местните към крадците. Те оставили телата им да висят по дърветата като предупреждение за останалите. Друга легенда говори за три убийства през 20-те и 30-те години. Крадец убил жена с гаечен ключ, жена убила съпруга си и заровила главата и тялото му от двете страни на пътя и Бил Куминс, който бил застрелян и заровен в калта.Трети смятат, че е поради много фатални пътни инциденти. Най-вероятно обаче, причината е в комарите, разнасящи малария, които тероризират местните всяка година и отдалечеността на мястото.

Като оставим на страна името, има и други причини да избягвате пътя. На юг от него се намира безименно езеро, което някои наричат Призрачното езеро. Над него небето било необичайно светло, независимо по кое време на нощта сте там. Що се отнася до името, призраците на крадците от пътя бродят из района.

Един ден през 90-те години, преминаващи хора открили стотици полароидни снимки разпръснати из гората около пътя. На повечето от снимките се виждал телевизор, на който се сменяли каналите, на други пък имало жени, размазани и трудни за разпознаване, които лежали на някакъв метален обект. Местната полиция започнала разследване, но случаят скоро бил забравен.


image


Приютът "Мери Кинг" - Единбург, Шотландия 

Това е било мястото, където много хора са станали жертви на чумата през XVII век, и са намерили смъртта си там. Докато се разхождате може да почувствате леко подръпване на ръка или крак от сила, която не виждате. Смята се, че това е Ани, малко момиченце, което е било изоставено от родителите си през 1645г. Има организирани турове до там. Дори можете да отидете до стаята на малката Ани, където ще добиете представа за предишния живот на това място. И помнете, ако усетите внезапна  хладина около себе си, не спирайте да вървите.


image

Чернобил, Припят, Украйна

Разхождайки се в изоставеният град Припят в Украйна ще ви обземе странно чувство. Особено когато видите празните детски ясли, пълни с детски обувчици, или жилищни сгради с вестници от дата 28 април 1986г., отворени върху масата за закуска. Властите разполагали с два дни за да евакуират населението на града, преди да се случи най – голямата ядрена злополука в света. Днес нивата на радиация са безопасни и дори Чернобил е отворен за туристически посещения от 2002г. Въпреки това, призраците на Припят все още бродят из града.


image

Островът на куклите, Мексико 

 Веднъж, след като малко момиченце се удавило в канала, Хулиан Барера случайно намерил кукла на мястото на смъртта й. Повярвал, че играчката е свързана с душата на покойницата и я оставил на острова. А после намерил втора кукла. И вече не могъл да се спре – продължил да събира изхвърлените на боклука играчки и да ги беси на дърветата на острова в продължение на цели 50 години.



image  

Целувки Hugsandkisses



Гласувай:
3



1. mitkaloto - Нищо страшно няма. За някои бях чел, ...
02.08.2013 12:41
Нищо страшно няма.За някои бях чел,за други от тук го научавам.Поздрави!
цитирай
2. hugsandkisses - По принцип си е така, но въпреки това ...
05.08.2013 12:33
По принцип си е така, но въпреки това реших да го сложа, защото има хора, които се плашат. Поздрави :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hugsandkisses
Категория: Лични дневници
Прочетен: 47542
Постинги: 22
Коментари: 22
Гласове: 53
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930